Този сайт използва бисквитки, за да Ви предостави по-добро преживяване. Като продължавате да ползвате сайта, Вие се съгласявате с бисквитките.

Как да си изберем нов боксов чувал или боксова круша

Публикувано от: admin 06/08/2017 0 Коментари Спорт,

На Българския пазар в момента няма голямо разнообразие от боксови чували. Едните са внос от Китай и Пакистан а другите са родно производство. В Метро и другите по-големи вериги ще попаднете само на Китайски и Пакистански чували с най-ниско качество. Родните чували са много здрави, поради това, че се шият от винил, а вносните реално са от балатум (четете изкуствена кожа).

Когато избирате боксов чувал трябва първо да изберете височина на чувала. Ако ще го поставяте в апартамент имайте в предвид, че таванът е висок около 260см. Най–подходящият размер е около 140 – 150см чувал.

Когато го закачите средата му ще е на нивото на гарда Ви. Ако купите боксов чувал около 1м, за да застане в тази позиция ще Ви е нужно да удължите с парче верига. Това обаче влияе лошо на стабилността на чувала – получава се ефекта на махалото. Винаги използвайте специални дюбели за окачване.

След като уточнихме височината , ще се спрем на материала от който е изработен боксовият чувал.

Най-здравите чували са изработени от винил (това е плата от който се правят покривалата на тировете). Доказателство за това е фактът, че боксови зали, които използват тези чували най-активно дори и след 3 години експлоатация чувалите нямат закъсване.

Когато купувате боксов чувал задължително гледайте чувалът да има метален ринг в горната част – това ще ви гарантира здравина на чувала.

Пълнежът на боксовите чували е различен – от гумени, дървени, текстилни или дунапренови стърготини. Аз ви препоръчвам да ползвате само текстилен или дунапренов пълнеж.

Колко пари трябва да дам за боксов чувал?

В момента скъпото не означава – качество. Китайските и пакистанските чували във веригите в момента варират от 100см-100лв до 140см -140лв.

Тези чували във фабриката излизат на цена $10. Тук се продават за $100. Чудите се откъде е тази разлика? Цената в България е висока понеже фирмите вносители имат големи транспортни и складови разходи докато докато боксовите чували стигнат до Карфур или Метро.

Това значи, че когато купувате от тези ма газини вие плащате за горивото на фирмите вносителки и митата им, но не и за качествен чувал. Според мен нормалната цена за боксов чувал 140см е около 75лв.

На обикновения „прав” боксов чувал не може да изпълнявате ъперкат, за него ще Ви е нужен чувал за ъперкат.

Боксовите чували са идеални за разпускане от натрупания стрес на работното място. 30 мин на ден активна тренировка на чувала се равнява на 2 часа във фитнеса.

Също така този вид „фитнес“ възстановява и укрепва опорно двигателната система.

Друго предимство на боксовите чували е, че когато имате един можете да тренирате както лятото така и зимата.

Също така този вид физическа актовност е подходяща за всички възрасти и полове – мъже, жени и деца.

В комбинация с бягане е добър метод за сваляне на излишните килограми.

Въведете Вашия коментар.